(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
můj první a asi i poslední "zakázkový" dort
Potřebné ingredience
silné nervy
Postup přípravy
Byla to taková moje maturita! Už jsem si dala dva prášky a musím si jít lupnout další, mám z toho pěknou migrénu (hrozně se u toho nervuju!). Kolegyně slaví kulaté narozeniny. Nakonec řekla, že chce jen pro dceru (má zrovna 20), protože tam tu svoji číslovku rozhodně nechce vidět. Vymyslela jsem to i se jménama. Když se jim tam nebudou líbit, můžou jedno nebo i obě dát pryč, jen přeleští celofán. Schválně jsem vybrala takovou výraznější podkladovou barvu (něco jako oranžovo-rezavo-bronzová?). Ve skutečnosti to vypadá líp, s bleskem je to hodně zkreslené (ještě zkusím zítra za denního světla). Původně jsem našla desku a perfektně jsem ji se starším synem obtáhla a zalepila. Přes noc se mi všechno rozleželo a uvědomila jsem si, že se deska nevejde do lednice. Tak jsem to celé odbalila a fičela do stolárny seříznout (Prej na co to mám? Říkám do lednice. To vám ale dlouho nevydrží! Pán si myslel, že si nechávám ze sololaku dělat polici :D, tak ani nechtěl řez zaplatit ,) ). Ale napodruhé se mi to už nepodařilo tak pěkně zabalit, taky mě u toho ještě tahal za nohavici náš roční Kubík). V nejhorším mi to omlátí o hlavu. Zase bych po dlouhé době měla možnost ochutnat, co jsem to vlastně vyrobila ,). Velkým a nedostižným vzorem mně tentokrát byla Veronika S (mamuška1). Tímto jí moc děkuji a zároveň se i omlouvám (napodobat mistra je hodně troufalé!!!).
se jmény
focené bez blesku, jde vidět reálnější barva podkladu
detail, velká růže je z Pasty Damy, malé z WI (ty ale jakoby hodně okoraly)
lístky ještě musím vypilovat, mimo jiné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sburicova
(upraveno)
31. 10. 2010, 18:18
Popis výroby mě pobavil, jsem na tom stejně s tou migrénou a dortík máte naprosto brilantní, elegantní a dokonalý.....moc pěkná práce, vyplatilo se slupnou nějakou tu piluli
janulka44
(upraveno)
31. 10. 2010, 17:49
Tak to je něco hodně luxusního a úžasného.Moc se Vám povedl.
cakinka
(upraveno)
31. 10. 2010, 17:02
| DORT JE MOC,MOC KRÁSNY PROSTĚ K SEŽRÁNI
GabkaJ
(upraveno)
31. 10. 2010, 17:43
@cakinka
Kristino, děkuji
zverimex
(upraveno)
31. 10. 2010, 16:49
Jééééé, co zmatkujete???!!!! Je to nádhera, co bych za to dala, kdybych udělala asponˇ z poloviny tak krásný Petra
GabkaJ
(upraveno)
31. 10. 2010, 17:42
@zverimex
Petro, děkuji . Když je to dárek pro někoho z rodiny, tak problém nemám. Ale jak to má být na objednávku, tak to prožívám - aby se líbil, aby chutnal, ... .
martinaol
(upraveno)
31. 10. 2010, 12:44
Nádherné!!!!!
GabkaJ
(upraveno)
31. 10. 2010, 16:19
@martinaol
Marti, děkuji
HHaannuullee
(upraveno)
9. 5. 2010, 8:54
doufám, že opravdu není poslední, pokračujte dál - dort je luxusní , krásné barvy , krásné kytky , prostě je celý krásný
GabkaJ
(upraveno)
9. 5. 2010, 21:37
@HHaannuullee
Hani, moc děkuji za podporu, ale ne vždy se mi daří a práce jde od ruky
belix
(upraveno)
9. 5. 2010, 7:20
PROČ POSLEDNÍ ? VŽDYŤ JE NÁDHERNEJ
GabkaJ
(upraveno)
9. 5. 2010, 8:50
@belix
Leni, no zatím opravdu poslední zakázkový, protože není toho času a děsně mě nerví ta zodpovědnost z výsledku . Takže raději dělám dorty jako dárek (ono se i říká: darovanému koni na zuby nehleď, jenže když mi to má někdo zaplatit, tak jsem hotová z každého "mininedostatku").
vodus
(upraveno)
9. 5. 2010, 0:13
Tak ten je luxusní,šikulka
GabkaJ
(upraveno)
9. 5. 2010, 8:47
@vodus
Petro, moc děkuji za pochvalu. Dokonce jsem si s varnou hned troufla i na ten první zakázkový
raduskav
(upraveno)
10. 4. 2010, 15:27
Gábi, jste naprosto zbytečně přespříliš sebekritická!!! Dort je nádherný i se jmény, úžasný!!! Jste opravdu šikulka!!!
GabkaJ
(upraveno)
10. 4. 2010, 19:53
@raduskav
Radi, možná trochu jsem sebekritická (jak na co), ale vážně jsem měla velké obavy. U mně je nejhorší, že koukám na ty nádhery zkušených holek a myslím si, že musím odvést aspoň malinko podobný výkon . Dnes jsem byla na pokecu amatérských cukrářek v Ostravě, tak mě to zase chytá. Ale další dortík bude až pro syna a měl by být čokoládový, zase další výzva.
Radysa
(upraveno)
7. 4. 2010, 21:29
Moc krásný a jemný dortík, vypracovaný do posledního detailu. Barva jak dortu tak podkladu je jedna z mých oblíbených. Byla by škoda v práci nepokračovat , třeba by ti zvedlo sebevědomí ukázat ti můj první dortík na zakázku. To se s tebou nedá srovnat a mohla bych se jít tehdy zahrabat. Znovu říkám krásná práce a jen tak dál
GabkaJ
(upraveno)
9. 5. 2010, 21:40
@Radysa
Radi, moc děkuji za pochvalu. Tvoje dorty jsou moc krásné, další skvělé inspirace nejen pro mě a ten počet, to snad neudělám za celý život Koukala jsem na první recept a jako první je tam slépka na vejcích, no to je na první dort taky obrovská pecka!!!
akin77
(upraveno)
24. 3. 2010, 9:29
Gábi, dort máš opravdu nádherný od barvy, potahu po kytičky..... a obdivuju tě, že jsi už zkusila i varnu, na tu se pořád chystám a stále "nemám čas"... Jinak tě můžu uklidnit, já ze začátku měla šílený nervy, trému a teď už mi to nepřijde, prostě jsou dorty a figurky si už ani nedělám předem, ale současně s dortem, protože si užívám dny, kdy pect nemusím . Hodně zdaru do dalších dortíků, jsi moc šikovná!
GabkaJ
(upraveno)
24. 3. 2010, 12:46
@akin77
Veru, děkuji za pochvalu . Akorát nechápu, kdy máš ty volné dny bez pečení? Při tom množství snad pečeš i soboty a neděle . Varna je velice rychlá na uvaření (to je otázka několika málo minutek) a zapracovat cukr je to samé. Nemám pekárnu, takže na doma vyráběných mléčných hmotách jsem nechala ruce. Akorát samotnou varnu neumím použít, musím ji smíchat s Pastou nebo s WI (K2 jsem doma měla jen jednou a další hmoty jsem zatím nezkusila). Milu, odbornice na varnu, třeba v diskuzi na cakes píše všechny detaily, dělá vše jen s varnou. To je mi zatím záhadou. Je pravda, že jsem dávala vždy jen 500 g cukru. Poprvé jsem přidala (na ten zelený myslivecký) i 3 - 4 lžíce salka (chvilku to lepí, po spojení je hmota o poznání lepší, ale taky o dost sladší), nakonec jsem tam přidala ještě tu Pastu Damu.
cherba
(upraveno)
23. 3. 2010, 16:22
MOOOOC KRÁSNÝ ÚÚÚÚÚŽASNÉ
GabkaJ
(upraveno)
24. 3. 2010, 12:46
@cherba
Pavli, děkuji .
ladybej
(upraveno)
23. 3. 2010, 6:47
Je nádherný, byla by škoda, aby byl poslední.
GabkaJ
(upraveno)
23. 3. 2010, 12:25
@ladybej
Jani, děkuji
gonzar
(upraveno)
22. 3. 2010, 22:31
Gábi, to je luxusní Krásné růže. Už je z tebe umělkyně.
GabkaJ
(upraveno)
23. 3. 2010, 12:25
@gonzar
Ali, moc děkuji za pochvalu . Umělkyně ještě nejsem, spíš takový ařský pulec . Není to o podceňování se, jen si moc dobře uvědomuju jak u toho tvoření cedím krev. Takže až tohle někdy budu schopná udělat za normální dobu a budu to vyrábět s takovou tou tvořivou lehkostí, budu spokojenější
Handulka0
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:44
Krásné srdíčko
GabkaJ
(upraveno)
23. 3. 2010, 12:26
@Handulka0
Hani, děkuji
ssonda
(upraveno)
20. 3. 2010, 14:18
Gábi,je nááááááádherný a Vy moc šikovná
GabkaJ
(upraveno)
20. 3. 2010, 16:43
@ssonda
Soni, děkuji .
veuda1
(upraveno)
20. 3. 2010, 14:14
Gabi, určitě by byla škoda, kdyby byl poslední,protože je opravdu nádherný, precizní a profi práce. Nevzdávejte se
GabkaJ
(upraveno)
21. 3. 2010, 11:09
@veuda1
Veru, děkuji . Už mi začíná otrnovat, dokonce jsem už udělala něco i pro moje kluky .
SimonaV.
(upraveno)
20. 3. 2010, 0:16
Gabčo je naprosto luxusní Opravdu pastva pro oči,moc kráááásný
GabkaJ
(upraveno)
20. 3. 2010, 12:04
@SimonaV.
Simi, děkuji
Jáňa2
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:31
Je moc kráásný
GabkaJ
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:37
@Jáňa2
Jani, děkuji .
Atek
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:26
Proč poslední? Je nádherný
GabkaJ
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:37
@Atek
Jari, děkuji za pochvalu. Už jsem se o důvodech rozepsala v dřívějších komentech. Moc ty dorty prožívám . Tak musím z tohohle vychladnout, ale už mám vyndané vajíčka a upeču něco na doma, aby se taky moji chlapi trochu poměli .